Scop și obiective
Scopul asociației este de a canaliza efortul femeilor pentru promovarea spiritului de inițiativă și al gândirii manageriale în rândul acestora, încurajarea inițiativei private și promovarea lor în funcții publice de răspundere, protejarea intereselor comune ale membrilor asociației, formarea și dezvoltarea profesională a acestora.
A.F.I.R. - Galați - Realizări - Misiune - Valori
Sprijinim mediul de afaceri
Asociatiei Femeilor Intreprinzatoare din Romania -Galati, membru fondator al Coalitiei Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Romania, impreuna cu Asociatia Femeilor Manager Timisoara a intiat in 2004 proiectul de lege privind ordinul de plata unic catre bugetul de stat.
Facilităm dezbaterea publică
Asociatia este initiatoarea dezbaterilor publice in zona Galati-Braila ocazie cu care a organizat dezbateri publice privind dezvoltarea metropolitana a orasului Galati, dezbateri publice privind candidatul la Primarie.
Organizăm evenimente de business, networking și mentorat
Fiind o sustinatoare a dezvoltarii initiativei private, a antreprenoriatului, a modelelor de excelenta in business si dezvoltare a comunitatii ,organizeaza periodic evenimente de networking, mentorat si conferinta de lidership ” Lideri cu Stil”.
Valorile și viziunea noastră
Valorile dupa care se ghideaza asociatia sunt: respect, integritate, etica in munca, contributie.”
Viziunea: educatia antreprenoriala este cea care poate sustine oamenii si comunitatile sa devina prosperi.
Obiectivele A.F.I.R. Galați
Programe de susținere a cooperarii între membrii asociației
Organizarea unui sistem de informare în diverse domenii de interes pentru asociație.
Organizarea unui sistem educațional propriu, prin cursuri de specializare, burse, conferințe, simpozioane, congrese.
Acordarea, în funcție de disponibilitățile financiare proprii sau prin atragere de sponsori, a unor ajutoare materiale membrilor săi.
Apararea intereselor membrilor săi în relațiile cu organele administrației de stat și sindicate.
Stimularea și promovarea relațiilor economice și cooperarii internaționale în interesul societăților cu capital privat din România conduse de femei.
Facilitarea, prin intermediul organizațiilor specializate, a accesului membrilor la diverse programe de asistență financiară sau de altă natură pentru România.
Lobby pe lângă administrațiile locale, guvern, președinție, organisme internaționale pentru reprezentarea corespunzătoare a femeilor în funcții de răspundere.